TÜRK BALIKADAMLAR SPOR KULÜBÜ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

1)         Gündemin 1. maddesi gereği; Türk Balıkadamlar Spor Kulübü’nün Olağan Genel Kurul toplantısı için, 14 Ocak 2024 Pazar günü yeterli çoğunluk sağlanamadığından nisapsız olarak 21 Ocak 2024 Pazar günü Kulüp merkez adresinde saat 12.00‘de toplanıldı. Kulüp üyelerine toplantı çağrısı, gazete ilanı ve kulüp internet sitesinden duyuru şeklinde yapılmıştır. Hazirun cetvelinin tetkiki ve yapılan yoklama ile genel kurula katılabilme ve oy kullanabilme niteliğini haiz kulübe kayıtlı 556 üyeden 81 üyemizin hazır bulunduğu ve toplantımıza katıldığı tespit edildi. Toplantı için gerekli nisabın sağlanmış olduğunun anlaşılması üzerine toplantı, Mustafa Kemal Muci tarafından açıldı, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

2)         Gündemin 2. maddesi gereği; ATATÜRK ve Türk Büyükleri için bir dakika saygı duruşunda duruldu ve İstiklal Marşı okundu.

3)         Gündemin 3. maddesi gereği; Kongre Başkanlık Divanı seçimine ve Kongre Başkanlık Divanına toplantı tutanaklarını imzalama yetkisi verilmesine geçildi. Mustafa Kemal Muci tarafından sözlü taleple Divan Başkanlığına Mehmet Münci Öz, Divan Başkan Yardımcılığına Yıldız Yılmaz, 1. Katipliğe Senay Kılıç, 2. Katipliğe Eylem Arbak’ın seçilmesi önerildi ve oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucunda; teklif edilen kişiler, Divan Kuruluna oy birliği ile seçildi ve anılan kişilere Divan Toplantı Tutanaklarını imzalama yetkisi yine oybirliği ile verildi.

4)         Gündemin 4. maddesi gereği; Faaliyet raporunun okunmasına geçildi. Yönetim Kurulu 2021-2022-2023 Faaliyet Raporu Mustafa Kemal Muci tarafından okundu. Mustafa Kemal Muci kendisini tanıttı.

Mustafa Kemal Muci: 2021-2022-2023 dönemine ait faaliyetler hakkında size bilgi vereceğim. Slaytları görmeniz zor olabilir bu nedenle raporun tamamını size okuyacağım. İsteyen olursa müzakere bölümünde soru ve görüşlerini bildirebilir, konuşabiliriz dedi.

– Tüplü dalış konusunda ciddi bir talep söz konusu. 2021/2022/2023 senelerinde sırasıyla 10/15/16 adet eğitim gerçekleştirildi. Her ay iki eğitimle ilerliyoruz. Talepleri karşılayamıyor durumdayız. Bu iyi bir gösterge. Verilen bröveleri incelediğinde 2021/2022/2023 yıllarında yükselen bir talep görüyoruz. Ayrıntılı olarak rakamlar okundu ve sunumda gösterildi. Verilen eğitmen brövesi sayımızda 2021/2022/2023 senelerinde sırasıyla 5/5/3 kişi olarak gerçekleşti.

– Kamu yarına yaptığımız faaliyetlerimiz bünyesinde üniversite desteklerimiz devam etmektedir. Sahil tesislerimizden ve teknemizden üniversitelerimizi faydalandırıyoruz.

– Bu sene ilk defa istatistiki verilerle eğitimlerimizi ölçmeye başladık. Başarımızı görmek istedik. Sunumda rakamları görüyorsunuz. Ayrıntılı olarak rakamlar okundu. Eğitimde ihraç edilen kursiyer kavramı ne demek açıklandı. Disiplinsiz davranış sergileyen kursiyerler eğitimlerden uzaklaştırılıyor. Güvenliği üst planda tutmaya çalışmaktayız. Yaptığımız ölçümlerle kendimiz sürekli geliştirmeyi hedefledik.

– İlk defa 2020 senesinde dalış teknemizi kullanmaya başladık. 2020 senesinde faaliyetlerimizi çok ölçümleyemedik ama 2021/2022/2023 yıllarına bakıldığında teknemizin oldukça yoğun olarak kullanıldığı görülmektedir.  Kış ayları haricinde hemen hemen yılın her haftası teknemiz eğitim dalışı, gelişim dalışı, özel günler için yapılan özel etkinlik dalışlarında (19 Mayıs bayram kutlaması vb) yoğun şekilde kullanıyoruz. Teknemizi üniversiteler genellikle hafta içi kullanıyorlar. İstatistiki verilere göre 2021/2022/2023 yıllarında toplamda 181 kez limandan ayrıldığını görüyoruz. Bu seferlerin yaklaşık %48’ i gelişim dalışlarında kullanıldı. Diğer sefer yüzdelerinin hangi amaçla kullanıldığı sunumda açıklandı, rakamlar okundu. Gelişim dalışlarında 2021/2022/2023 yıllarında toplamda yaklaşık 2982 kişiye temas ettiğimizi görüyoruz. Katılımcıların yüzdesel dağılımları okundu, sunumda gösterildi.

– Konaklamalı gelişim dalışları ile ilgili grafiğimizin 2021/2022/2023 yıllarında aşağıya doğru ilerlediğini görüyoruz. Rakamlar verildi sunumda gösterildi. Etkinliklere katılan yaklaşık kişi sayıları okundu, sunumda gösterildi. Grafiğin aşağı yönde olma sebebinin son yıllardaki enflasyonist ortamdan kaynaklı artan maliyetlerden kaynaklanmış olabileceği söylendi. Bu konunun mercek altına alınarak yeni seçilecek yönetimin geliştirme yapması tavsiye edildi.

– İnternet sitesi ve sosyal medyamızın etkili kullanılması, bilinirliğimizi üst seviyelere taşıdı. Google aramalarında en üst sırada çıkıyoruz. Web sitemizi aktif kullanıyor, birçok işlemleri sitemiz üzerinden yapıyoruz. Sosyal medya mecralarından instagramı yoğun kullanıyoruz. Linkedin Facebook ve X de yer alıyoruz. Ücret bültenleri, ortak paylaşımda olan dosyalar internet sitemizde, erişim yetkilerine göre ulaşılabiliyor. Üyelik başvuruları online alınıyor. Eskiden kâğıt üzerinde birikiyordu hatalar oluyordu. Bunların önüne geçilmiş oldu. Bu sene online olarak kulüp aidat ödemesi sekmesi eklendi. Online olarak ödeme yapılabiliyor. Eğitimlerimiz online olarak internet sitemiz üzerinden satışa sunuluyor. Daha evvel isim yazdırıp gelmeyenler olurken, şu an kayıtlarımız doluyor, sırada bekleyenler oluyor, tahsilatlar site üzerinden yapılıyor. Ödemelerini yapan kursiyerler mutlaka eğitimlere geliyor. Aynı durum gelişim dalışlarında da oluyordu. Bunun da önüne geçildi. Internet sitesinden ön ödeme yapılıyor. Bu da gelmemezliklerin önüne geçmiş oldu. Ücret kaybı yaşanmıyor.

– Bu sene toplu sms sistemini kullanmaya başladık. Eskiden whatsapp kullanılıyordu. Üyeler kendisi gruptan çıkabiliyordu. SMS sistemi ile bilgilendirmeleri toplu yapıyoruz. Güncel telefon numaralarına ve mail adreslerine gidiyor. Eğer bu SMS leri almıyorsanız, uyelikislemleri@tbk.org.tr mail adresine mail atarak bildirmenizi rica ediyoruz.

– Bakımlardan bahsetmek gerekirse, sahil tesisleri için kompresör yatırımı yapıldı. Eğitimlerin talepleri arttığı için hızlı tüp dolumu gerekti. İleride büyümeye engel bir durum oluşturabileceği ihtimali için yatırım yapıldı. 2 tane ştandro kompresör seti 1 tane Coltri yüksek basınç kompresörü alındı. Gölcük’te şu an da bakımda ve bitmek üzere.

– Eskimiş olan aqualung elbiseler yerine 85 takım elbise ve içlik TBK ya özel diktirildi. Ayrıca Aqualung 40 takım bc ve regülatör yanına Mares marka 20 tane  BC ve Regülatör envantere katıldı.

– Tekne bakımı ile ilgili üst güverte kapatıldı, 3 sene içerisinde kompresör temin edildi tekne için. Alt güvertede camlar değişti. Radar cihazı arızalıydı onarıldı. Tekne gece seyir yapabilir duruma geldi. Tekne kamera sistemi ile kayıt altına alınıyor. Seyir halinde de kayıt alınıyor. Anten sistemleri yenilendi. Zincirin yenisi alındı. Elektrik sistemi revize edildi. Sahilden 380 volt elektrik temin edildi. Alt güverte için havalandırma fanları konuldu. Dizel jeneratör ile ilgili bir fırsat doğdu, Mercedes marka yeni bir motor aldık, tekneye eklenmesi bekleniyor.

– Restoran ve kürek işletmesiyle ilgili sözleşmeler var devam ediyor.

– Güney bölgesinde 2. Bir tekne çalışması devam ediyor.

– Amatör denizcilik belgesi eğitimlerini yelken federasyonuna verdiler. Bizde yelken antrenörü ile eğitimleri vermeye başladık. 71 bröve ADB belgesi kesildi. Antrenörümüz aynı zamanda yelken eğitimi vermek istiyor, sıcak baktığımız bir konu, değerlendiriliyor.

– Sosyal etkinlik komitesi kuruldu, bu komite dalış etkinlikleri dışında üyelerin sosyalleşmesi kulüp çatısı altında buluşması için yapılan bir yapı. Yapılan etkinlikler sıralandı. Yüzüncü yıl etkinliği örnek gösterildi. Yeni duyuruların yapılacağı söylendi.

– Bir mobil uygulama geliştirilerek Android store ve App Store da yer aldı, hizmete sunuldu. Buna neden gerek olduğu açıklandı. Üye kartları fiziksel olduğu için online a taşıyalım diye düşündük. App yüzde 90 seviyesinde geliştirildi. Canlı test aşamasında.

-Toparlamak gerekirse 2021/2022/2023 senelerinde izleyen, sürekli sahalarda olan, takip eden, çıkardığı derslerle kendini yenileyen bir ekiple faaliyetler yapıldı. Verilere göre başarılı olundu. Sunumumuz bu kadar bilgilerinize sunarım. Sayın başkanım okuduğum bu faaliyet raporunu kongre toplantı tutanağına ek yapılması için arz ediyorum. Faaliyet raporu Divan Kuruluna verildi.

Divan Başkanı: Gerekli müzakerelere geçilmeden evvel denetim raporunun okunmasını talep ederim.

Yener Şenok: Sayın Divan Başkanım, denetim raporunun bir örneğini size ve divan heyetine de veriyorum. Raporları okuyacağım. Denetim raporunun sayısal verileri yıl yıl ayrı ayrı okundu. Denetim raporlarının formatı değişti. Bağlı olduğumuz bakanlığın denetim raporu formatına göredir.  Başkan uygun görürse son üç cümlesini de tekrar okumak isterim. Arzu edilirse herkes tarafından incelenebilir.

Divan Başkanı: Raporları inceliyorum. Denetim raporunda her şeyin usulüne uygun olduğunu gerekli imzalarında bulunduğunu görüyorum. Arzu eden rakamlara bakabilir. Pasif ve aktif varlıklar toplamını lütfen tekrar okuyun dedi.

Yener Şenok: Denetim raporlarının özet değerlendirmesini okuyorum.

Kulübün ve İktisadi İşletmenin 2021-2023 dönemi mali tabloları incelendiğinde görüleceği üzere hem Kulüp hem de İktisadi İşletme mali açıdan başarılı bir dönem geçirmiştir. Bu kapsamda;

İktisadi İşletme;

– Uzun yıllardır zarar etmekte olan İktisadi İşletme özellikle son iki yıldır büyük bir ivme kazanan eğitim faaliyetleri, gelişim dalışları, İstanbul dışı etkinlikler gibi verimli faaliyetler sayesinde 2022 yılında kara geçirilmiş, 2023 yılında bu karlılık artarak devam etmiştir.

– Önceki yıllardan gelen etkilerle zararla sonuçlanan 2021 yılından sonra, yukarıdaki maddede anılan faaliyetlerle brüt karlılık oranı 2022 yılında %17’ye; 2023 yılında %40’a yükselmiştir.

– İşletmenin aktif büyüklüğü içinde en önemli kalem (aktif büyüklüğün %70’i) olan maddi duran varlıklar (demirbaşlar, tesis makine ve cihazlar, taşıtlar) bu dönemde 2,4 kat artarak 855 bin TL’den 2.082 bin TL’ye yükselmiştir. Üstelik, bu artışın tamamı öz kaynaklarla gerçekleştirilmiştir.

– Önceki maddede bahsedilen yatırımlarla İktisadi İşletmenin borç tutarı artırılmadığı gibi, Kulübe olan borç hariç, kısa ve uzun vadeli yabancı kaynaklar toplamı 635 bin TL’den 360 bin TL’ye düşürülmüştür.

Kulüp;

– Geliri tamamen yıllık üye aidatları, üyelik giriş teberruları ve bağışlardan ibaret olan Kulüp bu dönemde de karlı bir sonuç sergilemesine rağmen net karlılıkta düşüş yaşamıştır.

– Net karlılıktaki söz konusu düşüşün en önemli nedeni, özellikle son iki yılda etkili olan yüksek enflasyon nedeniyle, maliyet kalemleri yüksek oranlarda artmış olmasına rağmen, yıllık üye aidatları ve üyelik giriş bedellerinde 2021 yılında belirlenen tutarların 2022 ve 2023 yıllarında sabit kalmasından kaynaklanmıştır. 2023 içerisinde yapılan tüzük değişikliği ile bu dengesizliğin önümüzdeki yıllarda tekrarlamasının önüne geçilmiştir.

Konsolide;

Kulüp ve İktisadi İşletmenin 2023 yılı mali sonuçlarına bir bütün olarak (konsolide) baktığımızda ise, 6 milyona yaklaşan ciro hacmi, %56 brüt kar oranı ve %18 net kar oranı ile Kulüp tarihinin en başarılı yıllarından biri olarak sonuçlanmıştır.

– Bilançonun 3,2 milyon TL aktif büyüklüğünün 2,8 milyon TL’sinin (%88) öz kaynaklardan oluşması güçlü yapıyı göstermektedir.

– Bir işletmenin finansal sağlığını ölçmek için kullanılan, işletmenin likiditesini ve kısa vadeli borçlarını ödeyebilme yeteneğini gösteren Cari Oran’a (Bilançodaki dönen varlıkların kısa vadeli yabancı kaynaklara oranı) baktığımızda 1,46 değeriyle ideal kabul edilen 1,5 değerine çok yakındır.

– Toplam borç ve finansal yükümlülüklerin öz kaynaklara göre ağırlığını gösteren ‘Toplam borçlar/Öz sermaye’ oranı 0,13 olup, ideal oran olan 1’in çok altında olması sürdürülebilirliğin en önemli göstergelerindendir.

Yener Şenok: Sayın başkanım okuduğum bu 2021/2022/2023 yıllarına ait denetim raporlarını kongre toplantı tutanağına ek yapılması için arz ediyorum. 2021/2022/2023 yıllarına ait denetim raporları Divan Kuruluna verildi.

Divan Başkanı: Denetim raporlarını dinledik. Faaliyet raporunu da dinledik görüş bildirmek isteyen var mı? Tekrar söylüyorum raporlar kulüp girişindeki ilan panomuzda asılıdır ve ilan edilmiştir. Müzakereyi açıyorum. Fikir beyan etmek soru sormak isteyen var mı?

Mehmet Kaya: Eskiden genel kurullarda denetim raporları üyelere yazılı verilirdi. Bu neden verilmedi. Denetim raporunun daha evvel üyelere gönderilmesi gerekmez miydi?

Divan Başkanı: Tüzüğe göre denetim kurulu raporu internet sitemize konmaktadır. Madde 27 de açıkta belirtilmiştir.  Kulüp girişinde ilan panosunda da bir örneği asılıdır. Ayrıca isteyen her üye kulüpten müracaatla denetim raporunu alabilir.

Mehmet Kaya: Bu yanlış.

Mustafa Kemal Muci: Şu an size ve isteyen herkese verebiliriz. Aşağıda ilan panosunda da asılı. Bakabilirsiniz.

Divan Başkanı: Kaç kişi istiyor raporları?

Mehmet Kaya: Daha önceden elimize veriliyordu. Bir bilgilendirme verilmedi. Okunması üzerine istenen ibra ne kadar sağlıklı.

Mustafa Kemal Muci: Mevzuat değişikliği nedeniyle yeni spor kanununa tabi hale gelmemiz nedeniyle normalde nisan aylarında yapılacak genel kurulu, bir defaya mahsus geçici madde ile bu sene ocak ayında yapmak durumunda kaldık. Bundan dolayı denetim raporları ancak yetişti. Denetim raporları hızlıca yapıldı.

Divan Başkanı: Mehmet Kaya haklısınız fakat Mustafa Kemal Muci durumu anlattı. Kaç kişi istiyor denetim raporunu.

Talep eden kişi sayısının 6 kişi olduğu görüldü.

Sinan Orhon: Burada herkes sporcu. Kimse bir şeylerin altında kötü niyet aramak istemiyor. Bir şey oylayacağız raporu okuyalım öyle oylayalım. Ben bir şeyden şüphe etmiyorum, sizlerin menfaati adına söylüyorum arz ederim.

Mine Özdemir: Denetim kuruluna bu görev kimin tarafından verilmiştir.  Genel kurul tarafından verilmiştir. Denetim kurulu zaten genel kuruldan aldığı yetkiyle bizim adımıza bu denetimi yapmaktadır.  Burada tartışmak gerekmemektedir. Bence denetim kurulunun okunan raporu yeterlidir. Oylamaya geçilmelidir.

Divan Başkanı: Raporları incelemek isteyen olursa, incelemek için zaman verebilirim.

Birol Koyuncu: Madem denetim kurulu denetimi yaptı, bizim adımıza da ibra etsin. Daha önceden incelemek isterdim veya birine inceletmek isterdim. Bu bir soru işareti denetim kurulu bu raporu çıkardı herkes bunu kabul edecek yok öyle bir şey.

Gündoğdu Saruhanoğlu: Müsaade ederseniz bir ara verelim, isteyen herkese raporların birer suretini verelim, dileyen denetim raporunu incelesin. Sonra devam ederiz.

Tarık Altıparmak: Benden önce konuşanlara katılıyorum. Güvenimiz var. Herkes bu raporları incelesin. İbrayı sonraya bırakalım.

Mustafa Kemal Muci: Oturuma bir saat ara verilmesini, raporlardan çıktı alınmasını ve isteyen üyelere suret verilmesini rica ederim.

Birol Koyuncu: Şu an vereceğiniz bir evrakın bir anlamı yok. Daha evvel verilmeliydi. Başka bir tarihe ertelenmesini istiyorum muhasebecilere inceleteceğim. Güveniyorum ama.

Hasan Acül: Güvenmek zorundayız. Tüzüğümüzde bu yok toplantı başka bir tarihe ertelenemez. Profesyonel olan denetim kuruludur. Denetim kurulu genel kuruldan aldığı yetkiyle zaten üyeler adına bu denetimi yapar, denetim raporunda da herhangi bir sorun yoktur.  İyi niyet budur. Ara verilir incelenir.

Divan Başkanı: Toplantı başka bir tarihe ertelenemez. Tüzüğümüze göre böyledir. Raporları inceleyenler bir ay içinde itiraz edebilirler. Size tüzüğümüzü okuyabiliriz. Bu bizim değil tüzüğün kararıdır. Yarım saat ara veriyorum. Oturuma 13:46’da ara verildi.

Divan Başkanı: Ara verilen oturumu açıyorum. (Saat 14:30). Borç ve alacak durumu basılı bir şekilde, hazır bulunan bütün üyelere dağıtıldı. İsteyenlere denetim raporunun bir kopyası verildi. Geçici bilanço sesli olarak okunmuştur. Sayın üyeler itirazlar incelendi raporlar sunuldu. Dileyenler internet sitemizden de raporlara ulaşıp inceleyebilirler. Gündemimiz gereği yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibrası aşamasına geçeceğiz.

Mine Özdemir: Tutanaklara geçmesini istiyorum.  Muhasebe tekniği açısından gelir gider tablosu ve geçici bilançoların dönem itibariyle bütün şirketlerde de böyledir dönem olarak henüz kapatılmadı. Bütün hesaplar doğru olabilir fakat geçici olması ve işlenmemiş fatura olabileceğinden dolayı eksik olabilir. Bundan dolayı bu bilançolar geçicidir.

Divan Başkanı: İbraya geçiyorum.

Mehmet Kaya: Gezilerle ilgili birkaç sorum olacak. Mustafa Kemal Muci gezilerin seyrinden bahsederken son dönemde enflasyon sebebiyle düşüş olduğunu söyledi. Gezilerin kaçı yurt içi kaçı yurt dışı. Enflasyon var ama gezilerde gerilememizin tek sebebi midir? Eğitimler artarken, geziler neden sayıca düştü? Doğru orantılı olarak artması gerekmez miydi?

Divan Başkanı: Sorduğunuz soru dileklerde konuşulması gereken bir şeydir. İkinci sorunuz kulübün internet sitesinde yapılan yayınlarda mevcuttur. Üyelerimiz hangi gezilerin yapıldığını bilirler.

Mustafa Kemal Muci: 2021/2022/2023 yıllarında kulüp resmî olarak ülkeler arası etkinlik düzenlememiştir. 2021/2022/2023 yıllarında yurtiçinde yapılanlar ise; Kaş ve Datça 4’er kez, Ayvalık, Bodrum ve Fethiye 3’er kez, Kemer ve Sığacık 1’er kez olarak gerçekleşti.

Hasan Acül: 2023 yılında 5 tane etkinlik yaptık. Konaklamalı Gelişim Dalışı komitesindeyim. Düşük karlarla etkinlik yapmamıza rağmen fiyatların yüksek kalması nedeniyle düşük katılım oldu.

Divan Başkanı: Yapılan etkinlikler internet sitemizde midir?

Hasan Acül: Evet

Divan Başkanı: Söz almak isteyen yoksa ibraya geçiyorum.

5)         Gündemin 5. maddesi gereği; Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ibrasına geçildi.

Yönetim Kurulunun ibrası oylamaya sunuldu. Yönetim Kurulunun ibrası 7 kişinin ret oyuna karşı 74 kişinin kabul oyuyla kabul edildi. Yönetim Kurulu oy çokluğuyla ibra edildi. Denetim kurulunun ibrasına geçildi. Denetim kurulunun ibrası oylamaya sunuldu. Denetim Kurulunun ibrası 6 kişinin ret oyuna karşı 75 kişinin kabul oyuyla kabul edildi. Denetim kurulu oy çokluğuyla ibra edildi.

Divan Başkanı: Kabul etmeyenler bir ay içinde itiraz edebilirsiniz. Lütfen tüzüğümüzü alın okuyun.

6)         Gündemin 6. maddesi gereği; Yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Balotaj kurulunun asıl ve yedek üyelerinin seçilmesine geçildi.

Mustafa Kemal Muci, Disiplin Kuruluna sunulmuş olan Gündoğdu Saruhanoğlu’na ait blok aday listesini Divan Başkanına sundu.

Divan Başkanı: İkinci bir aday listesinin olup olmadığını sordu.

Tek bir liste bulunduğu ve ikinci bir aday listesinin olmadığı anlaşıldı.

Divan Başkanı: Tüzüğümüzün 19. maddesinin 6. bendi uyarınca seçimlere tek listeyle gidileceği anlaşıldığından kapalı oylama yerine açık oylama ile seçim yapılmasına karar verdiğini belirterek oylamanın açık oy suretiyle yapılmasını genel kurulda oylamaya sundu.

Oy birliğiyle seçimin açık oylama suretiyle yapılmasına karar verildi.

Divan Başkanı: Yeni Yönetim Kurulunun asıl ve yedek üyelerini okuyorum. Asıl Üyeler: Gündoğdu Saruhanoğlu, Ali Ender Kopanoğlu, Mustafa Kemal Muci, Egemen Kılıç, Hakan Usta, Salih Uçar, Yıldız Yılmaz. Yedek Üyeler: Efe Kazanç, Semih Yaraşık, Serdar Özdemir, Vedat Temur, Murat Mıgırdiç Helvacıoğlu, Ümit Şen, Eylem Arbak. Okuduğum Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyelerini oylamaya sunuyorum. Kabul etmeyen: 2 kişi, Çekimser: 1 Kişi, Kabul eden: 78 kişi. Yeni Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri oy çokluğu ile kabul edilmiştir ve seçilmiştir.

Divan Başkanı: Yeni Denetim Kurulunun asıl ve yedek üyelerini okuyorum. Asıl Üyeler: Yener Şenok, Ali Mendilli, Can Kara. Yedek Üyeler: Esra Koçman, Senay Kılıç, Burak Bilgiçyıldırım. Okuduğum Denetim Kurulu asıl ve yedek üyelerini oylamaya sunuyorum. Kabul etmeyen: 2 kişi, Kabul eden: 79 kişi. Yeni Denetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri oy çokluğu ile kabul edilmiştir ve seçilmiştir.

Divan Başkanı: Yeni Disiplin Kurulunun asıl ve yedek üyelerini okuyorum. Asıl Üyeler: Ömer Faruk Özsu, Burak Yalkılday, Doğan Alkan. Yedek Üyeler: Tahir Serhat Çaker, İbrahim Tolga Dumlu, Erhan Yavuz. Okuduğum Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyelerini oylamaya sunuyorum. Kabul etmeyen: 2 kişi, Kabul eden: 79 kişi. Yeni Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyeleri oy çokluğu ile kabul edilmiştir ve seçilmiştir.

Divan Başkanı: Yeni Balotaj Kurulunun asıl ve yedek üyelerini okuyorum. Asıl Üyeler: Mehmet Nezih Saruhanoğlu, Mirza Erdiş, Faruk Erdal. Yedek Üyeler: Volkan Odaman, Levent Peker, Güneri Saruhanoğlu. Okuduğum Balotaj Kurulu asıl ve yedek üyelerini oylamaya sunuyorum.  Kabul eden: 81 kişi. Yeni Balotaj Kurulu asıl ve yedek üyeleri oy birliği ile kabul edilmiştir ve seçilmiştir.

7)         Gündemin 7. maddesi gereği; tahmini bütçenin görüşülmesine geçildi.

Divan Başkanı: Tahmini bütçeyi kim sunacak.

Mustafa Kemal Muci: Ben sunacağım. 2024 yılı tahmini bütçesi 2023 yılı verileri baz alınarak hazırlandı. Gelir kalemlerimiz; üyelik gelirleri, aidat gelirleri, lokal ve kürek işletme gelirleri, reklam gelirleri, eğitim gelirleri, tüm geliş dalışları gelirleri başlıkları altında 2024 yılı sonu itibariyle toplamda tahmini olarak 8 milyon 688 bin TL olarak öngörülmektedir. Gider kalemlerimiz; hazine kira giderleri, elektrik, su, doğalgaz gibi fatura giderleri, personel giderleri, tekne yakıt ve işletme giderleri, eğitim giderleri, diğer çeşitli giderler, vergi giderleri başlıkları altında 2024 yılı sonu itibariyle toplamda tahmini olarak 4 milyon 670 bin TL olarak öngörülmektedir. 2024 yılı sonu itibariyle kasamızda 4 milyon 18 bin TL olacağı ön görülmektedir. Aylara göre nakit akışı yapıldı. Öngörülere göre eksiye dönen bir ay olmadığı görüldü. Gelirlerin giderleri karşılaması beklenmektedir.

8)         Gündemin 8. maddesi gereği; Yönetim kuruluna verilecek yetkilerin görüşülmesine geçildi.

Divan Başkanı: Yeni Yönetim Kurulunun Genel Kurul’dan talep ettiği yetkileri tek tek okuyorum. Ardından her maddeyi oylamaya sunacağım.

a) “Yıllık bütçelerin hazırlanma ve zorunluluk halinde revize edilmesi konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesini oylamaya sunuyorum. Kabul etmeyen: 2 kişi, Kabul eden: 79 kişi. Madde oy çokluğu ile kabul edilmiştir, yetki verilmiştir.

b) “Kulüp tarafından taşınmaz malların satın alınması ve gereksinim duyulmayan taşınmaz malların satılması bina veya tesis inşa edilmesi bu taşınmazlarla ilgili süresi beş yılı aşan işletme ve ortaklık sözleşmeleri ile kira sözleşmeleri yapılması konularında yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesini oylamaya sunuyorum. Kabul etmeyen: 2 kişi, Kabul eden: 79 kişi. Madde oy çokluğu ile kabul edilmiştir, yetki verilmiştir.

c) “Kulüp bünyesinde spor dallarının kurulmasına veya bunların kapatılmasına karar vermek ya da bu kararların alınması için yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesini oylamaya sunuyorum. Kabul eden: 81 kişi. Madde oy birliği ile kabul edilmiştir, yetki verilmiştir.

d) “7405 sayılı kanunun 20. maddesinde belirtilen karar alma çoğunluğuna ve sınırlamalara uymak suretiyle yönetim kuruluna borçlanma ve gelir ve alacaklarına devretme yetkisi verilmesi” maddesini oylamaya sunuyorum. Kabul etmeyen: 2 kişi, Kabul eden: 79 kişi. Madde oy çokluğu ile kabul edilmiştir, yetki verilmiştir.

e) “Kuruluş amacına uygun tesisler kurmak için yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesi.

Divan Başkanı: Bu maddeyi açıklar mısınız dedi.

Gündoğdu Saruhanoğlu: TBK’ nın bir marka olarak şubelerinin oluşturulması kapsamında şu an Kekova’da bulunan protokol yaptığımız bir tekne var. Bu teknenin Kaş limanında bağlanması ile ilgili sorun var. Eğer Kaş da ki sorunu çözerse tekne Kaş da kullanılabilecek. Bu sebeple güneyde şube açma yetkisine sahip olmak istiyoruz. Teşekkürler.

Divan Başkanı: “Kuruluş amacına uygun tesisler kurmak için yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesini oylamaya sunuyorum. Kabul eden: 81 kişi. Madde oy birliği ile kabul edilmiştir, yetki verilmiştir.

f) “Kulübün üst kuruluşlara üye olması veya üyelikten ayrılması hakkında karar vermek ve bu konudaki iş ve işlemleri gerçekleştirmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesi.

Divan Başkanı: Bu maddeyi açıklar mısınız dedi.

Gündoğdu Saruhanoğlu: Kano ve yelken federasyonu gibi federasyonlara üye olmak istiyoruz.

Divan Başkanı: “Kulübün üst kuruluşlara üye olması veya üyelikten ayrılması hakkında karar vermek ve bu konudaki iş ve işlemleri gerçekleştirmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesini oylamaya sunuyorum. Kabul eden: 81 kişi. Madde oy birliği ile kabul edilmiştir, yetki verilmiştir.

g) “Yurt içi ve yurt dışında şirketler kurmak veya kurulmuş şirketlerin paylarını satın almak kulübün elinde bulunan şirket paylarını satmak orta olduğu şirketleri halka açma konularında yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesini oylamaya sunuyorum. Kabul etmeyen: 10 kişi, Kabul eden: 71 kişi. Madde oy çokluğu ile kabul edilmiştir, yetki verilmiştir.

h) “Kulübün ve üyelerin yararına olacak veya acil durumlarda üyelerden avans ödemesi talep edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesini oylamaya sunuyorum. Kabul etmeyen: 2 kişi, Kabul eden: 79 kişi. Madde oy çokluğu ile kabul edilmiştir, yetki verilmiştir.

Divan Başkanı: Yönetim kurulana verilecek yetkiler oylanmıştır.

9)         Gündemin 9. maddesi gereği; dilek ve temennilerin görüşülmesine geçildi.

Divan Başkanı: Temennilere geçilmiştir. İstediğiniz konuda konuşabilirsiniz. Ardından kapanışa geçeceğiz.

Nilüfer Dündar: Kaşta yaşıyorum. Bilgi birikimlerimle kulübe dahil olmak görev almak istiyorum. Dinlediğim kadarıyla öz kaynaklarla bütçe oluşturuluyor. Avrupa Birliği hibelerinden neden yararlanılmıyor. Geçen ay kapanan Avrupa birliğinin destekleri vardı. Bu konuda destek olabilirim. Kekova’ da ki tekneyi yeni duydum. Komitelerden birinde yer almak isterim. Eğitimciyim bizi kulübün içine çekecek iş birliği nasıl yapılır, nasıl örgütlenebiliriz destek olmak isterim. Bodrum gönüllüleri derneğinde üyeyim, proje üretebilirim.

Divan Başkanı: Yönetim kurulana tavsiyem ilişkide bulunun ve görüşün. Kulübün birlik bütünlük içinde ileriye gidebilmesi için gerekli olan şeyleri söylüyorsunuz. Teşekkür ederim.

Gündoğdu Saruhanoğlu: Teşekkür etti. TBK nın Kaş da İlker Gürbüz adında eğitmen sorumlumuz var. Önerilerinize cevap vermek isteriz.

Mete Çalışkan: Kulübün arazisi ile ilgili bilgi rica ederim.

Gündoğdu Saruhanoğlu: Kulübümüzün için de bulunduğu arazinin satın alınması için çalışmalarımız devam ediyor.  70 senenin üzerinde spor yaptığımız bu tesisin tapulu malı olacağını umut ediyorum. Ve gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Sinan Orhon: Yeni kurula başarılar diyorum, yaptıkları bugüne kadar her şeye teşekkür ediyorum. Kulüplere sahip çıktıkça aidiyet oluşur. Gözlemlerime göre aidiyeti göremiyorum. Yönetim kurulunda sebeplerin araştırılması ve gözden geçirmelerini tavsiye ederim.

Ertürk Mavuk: Dernek statüsü değişikliğini anlamadım. Yeni statümüzde nasıl yararlanacağız. Ne değişiklik olacak.

Gündoğdu Saruhanoğlu: Değişen kanun gereği; spor kulübüne dönüştüğümüzde isim değişikliği oldu kamu yararı vasfımızı kaybetmedik. Artık kamu yararına çalışan spor kulübüyüz. Dernek ismi değişti sadece.

Tarık Altıparmak: Kamu yararına spor kulübü branşlarımız var mıdır? Sporcularımız kimlerdir? Herhangi bir faaliyette bulunulmakta mıdır?

Divan Başkanı: Yetkiyi yönetim kurulana verdik.

Gündoğdu Saruhanoğlu: Şu an için böyle bir gereksinim yok fakat faaliyetlerimizin olabilmesi için görevli arkadaşlara ihtiyacımız var.

Divan Başkanı: Sayın başkan son sözü size veriyorum.

Gündoğdu Saruhanoğlu: Katılımlarınız ve teveccühünüz için teşekkür ederim. Burası bir spor kulübü. Sporcuların yaşadığı bir ortam oluşması için çalışıyorum. Sporcularımız bu bünye içinde olmalı. İlk geldiğimiz tarihlerde üye sayısı 320 kişilerde iken kendi isteğiyle veya yükümlülüğünü yerine getirmedikleri için ayrılanlar oldu. Şu an üye sayımız 556 kişidir ve çoğu sporcudur. Sporcuların üyelikte önde olduğu bir sistem destekliyoruz. Eskiden üye olmak için uzun süre bekleniyordu. Şu an sporcuları üye yapıyoruz. Hatalarımız kusurlarımız olabilir. Her konuya koşturuyoruz. Üyelerden destek rica ediyoruz. Her türlü diyaloğa açığız. Katılımlarınız için teşekkür ederim. Sağ olun. Teşekkürler.

Divan Başkanı: Sevgili üyeler, başkan teşekkür ederiz, yeni yönetim kuruluna başarılar dileriz. Buranın en eski üyelerinden ve hocalarında olarak ve şu anda divan başkanı olarak son dileğim, devletlerin kuruluşların şirketlerin en büyük derdi tarihlerini bilmemektir. Lütfen eskileri bilmeye çalışın. Yeni arkadaşlarım dalış yapmaya geliyorsunuz, buradaki kardeşlik, yapılmış çalışmalar bu kulübün tarihinin içindedir. Burada bu kulübü ileriye koşturacak yepyeni fikirler olacaktır. Lütfen tarihinizi bilin. En büyük problem eğitim ve tarihi bilmemektir. Birlik ve bütünlük vardır burada. Niyetim ders vermek değil, dileğim budur. Birbirimizi sevelim, kulübü ileri götürmek için birlikte çalışalım. Başarı bizimdir. Divan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Toplantıyı kapatıyorum.

10)       Gündemin 10. maddesi gereği; Divan Başkanı Mehmet Münci Öz, görüşülecek başkaca bir gündem maddesi kalmadığından, haziruna teşekkür etti ve müteakiben oturuma son verildi. Ve 10 (on) madde 7 (yedi) sayfa ve 9 (dokuz) sayfa 2021/2022/2023 yılları faaliyet raporu ile toplam 38 (otuzsekiz) sayfadan oluşan 2021/2022/2023 yılları denetim raporlarından müteşekkil iş bu toplantı tutanağı divan heyeti tarafından müştereken imzalandı. İstanbul, 21.01.2024

 

 

 

Mehmet Münci ÖZ

 

DİVAN

BAŞKANI

Yıldız YILMAZ

 

DİVAN BAŞKAN

YARDIMCISI

SENAY KILIÇ

 

1.    KATİP

EYLEM ARBAK

 

2.    KATİP

 

Başa dön tuşu
Optimized by Optimole